Sci-Fi heeft meer donkere, serieuze animatie nodig

Sci-Fi heeft meer donkere, serieuze animatie nodig

Sci-Fi heeft meer donkere, serieuze animatie nodig

David SF Wilson is de regisseur van ‘Sonnie’s Edge’, een van de populairste afleveringen van de Netflix-serie Liefde, Dood + Robots. Wilson gelooft dat computeranimatie veel onbenut potentieel heeft als het gaat om serieuze sciencefiction.

“Animatie regisseren is als regisseren in slow motion”, zegt Wilson in aflevering 514 van de Geek’s Guide to the Galaxy podcasten. “Je hebt enorm veel controle over animaties, omdat het zo lang duurt, en je kunt hyperspecifiek zijn over wat je wilt.”

Liefde, Dood + Robots neemt korte verhalen van topauteurs als Alastair Reynolds, Peter F. Hamilton en Neal Asher en verwerkt ze tot donkere, sfeervolle korte films. Wilson zou graag meer speelfilms zien die een pagina uit de show halen. “Toen Volume 3 werd gelanceerd, vertoonden ze enkele van de nieuwe korte films – en enkele van de oude – in een bioscoop”, zegt hij. “Het deed me denken: ‘Waarom zijn er geen animatiefilms zoals deze?’ Ik maak er de komende vijf jaar mijn missie van om zoiets ergens op een scherm te krijgen. Het verdient het.”

Feature-animatie heeft de neiging zich te concentreren op gezinsvriendelijke gerechten in plaats van donkere, serieuze sciencefiction. Een reden daarvoor kunnen aanhoudende herinneringen aan de film uit 2001 zijn Final Fantasy: The Spirits Within, wat een commerciële en kritische flop was. “Final Fantasy kwam jaren geleden uit, en het deed niemand een plezier als testcase voor hoe dat eruit zou zien”, zegt Wilson. “Maar ik denk dat we dichter bij het punt komen waarop ik hoop dat we daar een kans op kunnen maken.”

Hij wijst naar ondergang als een franchise die smeekt om een ​​animatiefilm te worden. “Ik vond de vorige delen van die franchise niet leuk”, zegt hij. “De volgende versie zou geen live action moeten zijn. Het zou een animatiefilm moeten zijn. Het zou R-rated en agressief moeten zijn, en als niets dat je ooit eerder in die ruimte hebt gezien. ”

Luister naar het volledige interview met David SF Wilson in aflevering 514 van Geek’s Guide to the Galaxy (bovenstaande). En bekijk enkele hoogtepunten uit de onderstaande discussie.

David SF Wilson op de Star Wars The Old Republic aanhangwagen:

We kregen veel vrijheid. Ze zeiden: “Het is in wezen dat de Sith terugkeren, en we willen een verhaal dat de plundering van Coruscant laat zien.” En ik had zoiets van: “Oké. Mag ik schrijven wat ik wil?” En ze zeggen: “Ja, maar je moet een premiejager hebben, en er moet wat Sith zijn, enz.” “OK, geen probleem.” En ik ging weg en schreef die trailer, en dat was de eerste die we deden. Er zit een personage in dat Darth Malgus heet, die niet bestond totdat ik hem in dat script schreef en we hem in die trailer stopten, en nu zijn er boeken en beelden van hem. Ik knijp mezelf nog steeds in mijn arm dat er ergens een hoekje van het Star Wars-universum is dat niet bestond totdat ik het op de pagina zette.

David SF Wilson op “Sonnie’s Edge”:

Ik heb deze presentatie samengesteld voor wat ik wilde doen met de korte “Sonnie’s Edge”, en toen hadden we een Skype-sessie met [“Sonnie’s Edge” writer] Peter F. Hamilton. Ik deelde mijn scherm en leidde hem door de presentatie van wat ik ging doen. Ik kon Peter niet zien op het moment dat ik hem erdoorheen leidde, en toen ik klaar was en de presentatie sloot, stond er een heer naar me terug te staren met deze oor-tot-oor grijns. Hij was zo opgewonden. Dat maakte mijn jaar. Hij keek ernaar in een theater in Londen – bij de première, met Alastair Reynolds – en hij stuurde me de meest verbazingwekkende e-mail. Hij zei: “Ik heb zo’n gevoel niet meer ervaren sinds ik een kind was in het theater kijken Star Warsen de Star Destroyer denderde boven je hoofd.”

David SF Wilson op Delta-v:

Delta-v is een zeer zinvol project voor Daniel Suarez, net als voor mij. Het is in wezen het verhaal van hoe we een ruimtevarende soort worden, waarvan ik denk dat het een belangrijk aspect is van wie we zijn en wat we ooit zullen worden … Sciencefiction heeft geleid tot enkele van de grootste technologische sprongen die onze soort ooit heeft gemaakt , en ik geloof dat we als verhalenvertellers niet in het kielzog moeten rijden van de Bezoses en Musks die raketten bouwen, we moeten hen inspireren over wat we willen doen. Daar gaat de serie over. Ik zou uren kunnen doorgaan over Delta-v en hoe we niet zijn waar we moeten zijn met ruimteverkenning. Als ik met mijn vingers zou kunnen klikken, zou dat een van de projecten zijn die ik graag zou zien gebeuren.

David SF Wilson op De divisie aanhangwagen:

Ubisoft belde en ze zeiden: “Je trailer is deprimerend. Je moet het veranderen.” Er zat specifiek een zelfmoord in, en het hoofd van Ubisoft zei: “Het maakt me ongemakkelijk.” Ik heb zoiets van: ‘Begrijp je de ironie in wat je zegt? De hele trailer gaat over hoe we ervoor kiezen om ons af te keren van dingen die ongemakkelijk of moeilijk zijn omdat we er niet mee te maken willen hebben. Die emotionele ervaring die je hebt, is het punt van de trailer.” In hun verdediging luisterden ze ongeveer vijf minuten naar de zeepkist en toen zeiden ze: “Je lijkt me een nogal gepassioneerde kerel. We laten je verder gaan.”


Meer geweldige WIRED-verhalen

Ga terug naar boven. Ga naar: begin van artikel.

#SciFi #heeft #meer #donkere #serieuze #animatie #nodig

Leave a Comment

Your email address will not be published.