Het belang van het correct functioneren van de sensoren van een automóvil

Het belang van het correct functioneren van de sensoren van een automóvil

Het belang van het correct functioneren van de sensoren van een automóvil

In de werkelijkheid, heeft alle automóviles fabricados por las grande armadoras se les adicionan hasta con decenas de sensors capaces de advertir sobre algún funcionamiento ou de una posible la falla en puerta.

In algunos-modellen zijn er meer dan 200 sensoren.

Yes que estos devices en un automóvil, adNaast het bewaken van verschillende gebieden, geeft het informatie aan de motorregeleenheid (ECM) die automatisch de noodzakelijke aanpassingen realiseert die de eenheid nodig heeft om in optimale omstandigheden te werken in termen van temperatuur, koelsysteem, motor, druk van de aceiet, verliesniveaus van emissie, de velocidad van het voertuig y muchos otros aspecten.

Diverse sensoren

Geplaatst in de verbrandingskamer, de sensor van de lucht flujo is de encargado de medir el volumen y la density de este elemento que ingresa al motor para un rendimiento óptimo, een nieuwe gelegenheid voor het gebruik van brandbare stoffen.

Aan de andere kant, de ontploffingssensor van de motor let op het proces van ontbranding van de lucht- en brandbare delen van dat de bujías de chispazo produceren die nodig is om het mogelijk te maken.

In het beste geval, een anomalie in het falen ervan kan de efficiëntie van de motor verminderen en schade aan verschillende componenten hiervan veroorzaken.

Met respect, elke sensor van motorsnelheid stuurt de juiste informatie zodat de ECU de exacte tijd berekent om de brandstofinjectie te realiseren en een las bujías te activeren.

Ahora goedde sensor van de positie van de árbol de vas is verantwoordelijk voor het regelen van de synchronisatie van deze component hasta lograr dat het gebied al cilindro y los gassen quemados salgan in el momento adecuado.

In welke richting de omwentelingen van de motor ook verwijzen, het meetinstrument van de motor, de sensor van de spanning, het vermogen om de motor te verlaten.

Geen belangrijke menos el trabajo realizado por el sensor del temperature del combustible, pues una falla en su desempeño haría onmogelijk om te detecteren of het energieke moment vrij is om de tempta quemar lo cual le levaria más tiempo, o o cal iente si quemarse demasiado rapido.

In ambos casos betekent eso een burgemeester o menor consumo de combustible.

Van zo’n manera kan men via deze voorbeelden een algemeen idee krijgen van de relevantie die de sensoren in de eigenlijke voertuigen vasthoudt.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in:

– Cuándo es el momento adecuado para cambiar la correa de distribución del auto

– Tips om de levensduur van uw neumáticos y evitar su desgaste premature te verlengen

#Het #belang #van #het #correct #functioneren #van #sensoren #van #een #automóvil

Leave a Comment

Your email address will not be published.