Estados Unidos ordena a Nvidia detener ventas a China de chips de inteligencia artificial

Estados Unidos ordena a Nvidia detener ventas a China de chips de inteligencia artificial

Estados Unidos ordena a Nvidia detener ventas a China de chips de inteligencia artificial

De ontwerper van Nvidia-chips dijo el miércoles que autoridades estadounidenses le han ordenado que deje de exportar a China terug van de bovengenoemde belangrijkste computerchips voor kunstmatige-intelligentiewerk, een deal sluitend op een koopje dat in het huidige kwartaal een omzet van 400 miljoen dollar veronderstelt.

Nvidia gaf aan dat het verbod, dat van invloed was op de A100- en H100-chips die zijn ontworpen om de problemen met het automatische leren van machines te versnellen, de voltooiing van de H100 desarrollo zou kunnen belemmeren, de chipbadge van het bedrijf kondigde een principe van dit jaar aan. De openbaring hizo que sus acciones cayeran alrededor de un 3% en las operations posteriores al confinamiento.

Foto: Pixabay

El anuncio supone una belangrijke escalatie van de tecnológicas-spanningen tussen Estados Unidos en China. Sin los chips estadounidenses de empresas como Nvidia en su rival Advanced Micro Devices (AMD)las organisaties china geen podrán llevar een cabo de form winstgevende rekenmethode avanzada que se utiliza para el recognition de images y del habit, entre otras muchas tareas.

AMD maakt chips voor kunstmatige intelligentie die vergelijkbaar zijn met die van Nvidia en reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Reuters om commentaar. Cabe señalar dat de acties van AMD verlaagden een 2% in de daaropvolgende operaties tot cierre.

#Estados #Unidos #ordena #Nvidia #detener #ventas #China #chips #inteligencia #artificial

Leave a Comment

Your email address will not be published.