Conversie van totaal CO2 naar etileno para producir plastico

Conversie van totaal CO2 naar etileno para producir plastico

Conversie van totaal CO2 naar etileno para producir plastico

Abstracte illustratie van atomen die pasan del agua en een geëlektrificeerd membraan langs een glanzende vloer kruisten. – MEENESH SINGH.

MADRID, 12 sept. (EUROPA PERS) –

Een team van de Universidad de Illinois Chicago (UIC) ontdekte een vorm van converteer 100% del CO2 de los gassen de escape industriales in etilenosleutelcomponent voor kunststofproducten.

Sus hallazgos se tollenaar en CelrapportenFysische Wetenschappen.

Zo goed dat de onderzoekers de mogelijkheid hebben onderzocht om de kooldioxide om te zetten in etileno voor meer dan een decennium, de nieuwe is de eerste in het registreren van een geval van 100% gebruik van de kooldioxide om hidrocarburos te produceren. Dit is het gebruik van elektrische energie voor het transformeren van het gas van de kooldioxide die is gevangen in de alta pureza, met brandstoffen op een basis van koolstof en zuurstof en subproducten.

Het proces kan hasta 6 toneladas métricas de dióxido de carbono omzetten in 1 tonelada métrica de etileno, reciclando casi todo el dióxido de carbono gevangen. Debido a que el system funciona con electricidad, het gebruik van hernieuwbare energie kan ervoor zorgen dat het proces negatief is in koolstof.

UNA TONELADA DE ETILENO POR CADA SEIS DE CO2 GEEN EMITIDAS

Según, de hoofdauteur van het onderzoek, Meenesh Singh Singh, is een team dat zich bezighoudt met het superieur en objectieve doel van het koolstofnetwerk van de technische technologie van het vastleggen en omzetten van koolstof en het verminderen van de productie van koolstof in de industrie. “Je bent een neto-negatief”, dijo in een mededeling. “Por cada tonelada de etileno producido, se están tomando 6 toneladas de CO2 de puntuales fuentes que, de lo contrario, se liberarían a la atmosfera”.

De eerdere pogingen om het kooldioxide om te zetten in etileno zijn gebaseerd op reactoren die etileno produceren op de bodem van de corriente de emissie van kooldioxide de la fuente. In dit geval wordt normaal gesproken slechts 10% van de CO2-uitstoot omgezet in etileno. Vervolgens moet de etileno zich scheiden van de kooldioxide in een intensief energieproces waarbij bij een menudo fossiele brandstoffen betrokken zijn.

In de UIC-enfoque, een corriente eléctrica pasa door een cel, de mitad de la cual está llena de dióxido de carbono gevangen, la otra mitad con una solution à base de agua. Een katalysator die is geëlektrificeerd, extra door een membraan gescheiden door een membraan, het combineert met koolstofatomen geladen met koolstofdioxidemoleculen om etileno te vormen.

Tussen de chemische producten die in todo el mundo worden vervaardigd, zijn er ocupa el tercer lugar en emisiones de carbono después del amoníaco y el cemento. De Verenigde Staten zijn niet alleen voor het maken van plastic producten voor de industriële verpakking, de landbouw en de auto-industrie, voor de productie van producten voor de productie van producten, voor het gebruik van anti-consumptie, voor het steriliseren van medische producten en voor het bereiden van casas.

De etileno komt meestal voor in een langzaam proces dat wordt gekraakt met damp en dat enorme hoeveelheden warmte vereist. El gekraakte genera alrededor van 1.5 toneladas métricas de emisiones de carbono por tonelada de etileno creado. Gemiddeld produceren de fabrikanten meer dan 160 miljoen toneladas de etileno cada año, lo dat wereldwijd meer dan 260 miljoen ton CO2-uitstoot zal genereren.

Además del etileno, los científicos de la UIC pudieron producir otros productos ricos en carbono útiles para la industria con su enfoque de electrolisis. También lograron een hoge omzettingsefficiëntie van zonne-energie, waarbij 10% van de energie van de zonnepanelen rechtstreeks wordt omgezet in de productie van koolstofproducten. Geschat wordt door de oorsprong van de generieke 2%. Para todo el etileno que produjeron, la eficiencia de conversion de energía solar fue de alrededor del 4%, ongeveer de misma tasa die de fotosíntesis.

#Conversie #van #totaal #CO2 #naar #etileno #para #producir #plastico

Leave a Comment

Your email address will not be published.